Solarna voda ili Surya Jal

Rezultati sungazinga mogu se pojačati ispravnom uporabom Suncem napunjene vode. Ovdje pročitajte upute za pripremanje i korištenje solarne vode koja pomaže kod riješavanja problema sa kožom, pouspješuje detoksikaciju organizma i brže zacjeljivanje rana.

Upute za pripremanje Suncem napunjene vode

1. Napunite staklenu (ne obojanu) bocu vodom. Koristite vodu iz slavine ili izvorsku vodu. Kada je potrebno, prokuhajte ili filtrirajte vodu kako bi se riješili bakterija. Ne koristite plastične boce jer plastika sama po sebi je OTROVNA te pri većim temperaturama postaje još toksičnija i može biti opasna za organizam i zdravlje.

2. Poklopite staklenu bocu staklenom čašom ili poklopcem, te ju ujutro stavite vani na golu zemlju na Sunce. Ako je moguće, postavite je na mjesto na kojem će ju Sunce moći obasjavati cijeli dan.

3. Ostavite vodu vani 5 do 8 sati. Nekada je potrebno više vremena, a nekada manje. Recimo, ako je vani oblačno, trebati će vodu ostaviti duže.

4. Nastojte popiti tu vodu tokom dana. Ona zadržava svoju energiju samo 24 sata. Ne pretačite tu vodu u plastične boce i ne stavljajte ju u hladnjak. Također ne stavljajte vodu blizu izvora radijacije i ostalih štetnih zračenja.

Dodatni savjeti oko primjene solarne vode

  • Solarnu vodu možete davati svojim kućnim ljubimcima te njome zalijevati svoje biljke. Možete ju koristiti također kao kapi za oči ili za brže zacjeljivanje rana, te riješavanje problema sa kožom.
  • Ne ostavljajte vodu vani preko noći na mjesečevoj svjetlosti. Mjesečeva energija može negativno djelovati na naš organizam (ponekad pozitivno, no u iznimno rijetkim slučajevima).
  • Što je veća boca, to duže vremena treba da se napuni energijom. 5 boca od 1 litru se puni brže nego 1 boca od 5 litara.
  • Možete praviti Suncem napunjen čaj. Samo stavite bilje ili vrećicu u vodu i do podneva će te imati ukusan čaj.
  • Uvijek imajte bocu sa vodom vani preko dana, kako biste imali svoje zalihe vode tokom cijelog dana.
  • Tijekom zimskog razdoblja, da biste izbjegli smrzavanje vode i pucanje staklene boce, uvijek postavite bocu na prozor na koji direktno pada sunčeva svjetlost.
  • Izbjegavajte korištenje obojanih ili boca u boji. Nastojte koristiti prozirnu bocu jer koristeći nju, na pravi način se sunčeva svjetlost prelama u istoj, puneći tako vodu energijom i duginim bojama koje kada se popiju savršeno djeluju na naše unutarnje organe.